Visszafele beszélés

A visszafele való beszélés megtanulása viszonylag egyszerű feladat, és csak annyi szükséges hozzá, hogy az utcán járva, mikor amúgy sincs semmi dolgod, a feliratokat figyeld, és gyakorolj.

Eleinte csak rövid és egyszerű szavakat nézz ki, és betűről-betűre olvasd el őket a végétől az elejéig (figyelj az "sz"-re, és más, több karakterből álló betűk kiejtésére!). Ez eleinte lassan fog menni, de idővel felgyorsul, és azt fogod észrevenni, hogy már nem is kell annyira figyelned a betűkre. Ekkor átállhatsz arra, hogy a betűk helyett teljes szavakat figyelj csak, és fejben fordítsd meg őket, visszafele kiejtve a betűket. Ha már ez is megy, jöhetnek a nehezebb szavak, és a több szóból álló kifejezések. Ha már ebben is sikeres vagy, ne nézd többet a feliratokat - olvass el egy-egy mondatot, majd emlékezet alapján fordítsd meg a fejedben!

Fontos, hogy időnként ellenőrizzük magunkat, és fejben fordítsuk vissza a már megfordított szavakat. Néha az ember ráérzés-szerűen megfordítja a szavakat, és csak ellenőrzéskor derül ki, hogy komoly hibát vétett közben.

Ha szeretnéd, hogy a beszéded felvételről visszafele lejátszva normálisnak tűnjön, a fordított szavak végét hangsúlyozd!

Attei2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

gandalfpeti

ze noygan ój!

katusbabus

Én is beszélek visszafelé kis korom óta.Valaki aki szintén?:P

SmokePapi

ááá anyámmal szinte amikor valakit cikizünk, vagy oda nem illő dolgokat monduk, azt így nyomjuk xD mág elsőben is toltam ezt a nyelvet :D

atesz72

És még egy érdekesség azoknak, akik nem ismerik: a leghosszabb magyar mondat, ami oda-vissza ugyanaz. Persze arról lehetne egy külön fórumot nyitni,hogy mennyire értelmes ez így. Íme.

Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élö Kis Pálnét nem keresik

atesz72

Sziasztok! Én kb. 6-7 évesen vettem észre, hogy tudok visszafelé beszélni. Az a dolog érdekessége, hogy általam nem ismert nyelvű szöveget is csípőből visszamondok (a barátaim évekig tesztelték; kül. könyvek, újságok oldalait olvasták fel nekem), de ha halandzsaszöveget kell visszamondanom, az nem mindig sikerül. Pedig elvileg az sem értelmetlenebb, mint egy ismeretlen nyelv. Ami pedig még furcsa, hogy ha én hallok egy fordított szöveget, az is nagyon nehezen kap értelmet az agyamban.

KoN

Én ismerek két tagot is, akik visszafelé beszélnek, néha-néha de ők osztrákok...(németek):)
ők jók lesznek neked?

bacsilaci

Hello. Szerintem ez nem megy, még nem láttam embert aki meg tudná tanulni!!! Nagyon sok emberrel próbálkoztam már, hogy rábírjam. Mindig csúfos kudarc lett a vége.
Én már csak tudom, gyerekkorom óta beszélek visszafelé folyékonyan és nem tanultam. csak úgy jön magától.
Ui: Ha valaki ismer még hasonló embert, szívesen felvenném vele a kapcsolatot. Az is jó ha "tanulta".... Kíváncsi lennék, mennyire megy ez neki. hamar le tudom ellenőrizni. Üdv.

Hell

Lakii szerintem nem tudod sehol hasznát venni max ha alakitasz egy bandát és abba ez a titkos nyelv :P vagy jól lehet szivatni vele a botokban az eladokat vagy a barátaidat :P

vivienn

igen

Lakii

valaki szokott errefele járni???xD