Visszafele beszélés

A visszafele való beszélés megtanulása viszonylag egyszerű feladat, és csak annyi szükséges hozzá, hogy az utcán járva, mikor amúgy sincs semmi dolgod, a feliratokat figyeld, és gyakorolj.

Eleinte csak rövid és egyszerű szavakat nézz ki, és betűről-betűre olvasd el őket a végétől az elejéig (figyelj az "sz"-re, és más, több karakterből álló betűk kiejtésére!). Ez eleinte lassan fog menni, de idővel felgyorsul, és azt fogod észrevenni, hogy már nem is kell annyira figyelned a betűkre. Ekkor átállhatsz arra, hogy a betűk helyett teljes szavakat figyelj csak, és fejben fordítsd meg őket, visszafele kiejtve a betűket. Ha már ez is megy, jöhetnek a nehezebb szavak, és a több szóból álló kifejezések. Ha már ebben is sikeres vagy, ne nézd többet a feliratokat - olvass el egy-egy mondatot, majd emlékezet alapján fordítsd meg a fejedben!

Fontos, hogy időnként ellenőrizzük magunkat, és fejben fordítsuk vissza a már megfordított szavakat. Néha az ember ráérzés-szerűen megfordítja a szavakat, és csak ellenőrzéskor derül ki, hogy komoly hibát vétett közben.

Ha szeretnéd, hogy a beszéded felvételről visszafele lejátszva normálisnak tűnjön, a fordított szavak végét hangsúlyozd!

Attei2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

luna.

!!eréjele tadnom a lejótláiklef a sé :P

luna.

menygohed.

over11

sonzsah ariyna men!

luna.

öö hát... nem is tudom mire megyünk vele, de el lehet vele hülyülni:D és nem mellesleg + 1 nyelvvizsga xP _ na jó nem :P láttátok esetleg a fókuszban ill. a fél kettőben azt a pasit? vélemény?? =P =D " spriccel" - " leccirps" xD

erik1818

Én 12 éves vagyok és kb. 3 éve tudok visszafele beszélni,úgy tanultam meg hogy olvastam az utcákon mindent ami ki volt irva és visszafele próbálgattam.Ma már a betűket szavakat mondatokat tudok hiba nélkül visszafele mondani.:D

tratorr

Hát sok haszna szerintem nincsen :D

Detti

Sziasztok.Nem tanultam hanem gyerekkorom óta beszélek visszafele.Látom többen is vagyunk ilyen képességekkel de mégis mire megyünk vele?

luna.

én is beszélem . de azsz-t nem mondom zs-nek, mert pl az ny-t vagy a cs-t azt hogy mondjátok ? :) + ha van egy mondat akkor nem szavanként mondom vissza hanem az egész mondatot, tehát: Szerintem is jó = Ój si metniresz. Ez így milyen ?:D irjatok*

Kabat

Velem is így volt ,
csak úgy jött :))

Exetal

emtnirezs si ój!