Visszafele beszélés

A visszafele való beszélés megtanulása viszonylag egyszerű feladat, és csak annyi szükséges hozzá, hogy az utcán járva, mikor amúgy sincs semmi dolgod, a feliratokat figyeld, és gyakorolj.

Eleinte csak rövid és egyszerű szavakat nézz ki, és betűről-betűre olvasd el őket a végétől az elejéig (figyelj az "sz"-re, és más, több karakterből álló betűk kiejtésére!). Ez eleinte lassan fog menni, de idővel felgyorsul, és azt fogod észrevenni, hogy már nem is kell annyira figyelned a betűkre. Ekkor átállhatsz arra, hogy a betűk helyett teljes szavakat figyelj csak, és fejben fordítsd meg őket, visszafele kiejtve a betűket. Ha már ez is megy, jöhetnek a nehezebb szavak, és a több szóból álló kifejezések. Ha már ebben is sikeres vagy, ne nézd többet a feliratokat - olvass el egy-egy mondatot, majd emlékezet alapján fordítsd meg a fejedben!

Fontos, hogy időnként ellenőrizzük magunkat, és fejben fordítsuk vissza a már megfordított szavakat. Néha az ember ráérzés-szerűen megfordítja a szavakat, és csak ellenőrzéskor derül ki, hogy komoly hibát vétett közben.

Ha szeretnéd, hogy a beszéded felvételről visszafele lejátszva normálisnak tűnjön, a fordított szavak végét hangsúlyozd!

Attei2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Horatius

Sziasztok!
Tudok visszafele beszélni, és keresem azokat az embereket, akiknek hasonló szokásuk/képességük van.
Ezen a mail címen el tudtok érni: trickysoul3@gmail.com

Garfield

Kotszaisz!Né men kodut assziv élef inlésszeb!Ketestíges!

Waveboard

kotszaisz!
Arev kogyav niforp kelészeb élefssziv rám nassan gyén evé modut tze, men nenni matlunat gem. Iszgyél ika etneresz lőrre inlészeb, nojda gem gye laim-e temíc sé né korí iken.
Ój tsészéleb élefssziv.
iu:. ika tze assavlo sé gém abáloksi ráj kanna molnája ebémlegyif gyoh ahgyoh aró nátu szémado gye zohránat sé szezdekle élefssziv inlészeb rokka a ránat men ajgof inetré is dakaik. Sotalnája nalyo lánkoránat inzamlakla tekika szlátu. A gidnim ővöjeb élefssziv tadnom za lánkoránat: Kodut élefssziv inlészeb.
Tze itut men itré Dx

Garfield

indul a görög aludni/indula görög a ludni

zsoltika01

inlézseb gyí kodut si nÉ!

Hungaryas

Indul a görög aludni ..... Mond visszafele xD

diana349

dokut assziv inlészeb men zéhen

drake100

Eszembe jutott, hogy megnézem google-ben mi lehe az oka a visszafele beszélésben és vannak-e mások is?! Jò látni, hogy mások is osztoznak ebben a "képességben".
Én nagyon èlvezem..Ha kezd uncsi lenni egy buli mindig fel tudom így dobni azt :D
Ha valaki szeretne erről beszélgetni keressen meg ímélben. :)

barbiee096

sziasztok én tudok,vissza felé beszélni,és segítsetek légyszi,hogy ezzel mit érek el?

phhungaria

Kotszaisz!
Gye motárab  sé né küsserek takoza kika kandut inlészeb  elef assziv .

Knüken kotajrí!

Retép sé Tide