Hasbeszélés

A hasbeszélés olyan beszéd, melynek során a szánk és állkapcsunk alig észrevehető módon mozdul csak meg, azt a hatást keltve, mintha a hangok nem tőlünk eredhetnek. A hasbeszélés elsajátításához semmilyen különleges képesség nem szükséges, csupán kitartás és gyakorlás.

Tartsd lazán az állkapcsodat, és nyisd résnyire ki a szádat, majd próbáld meg így kiejteni a különböző magánhangzókat. Mindez mindenféle nehézség nélkül sikerülni fog. Sok mássalhangzó esetén is hasonló tapasztalatokkal fogunk gazdagodni, lesznek viszont olyan mássalhangzók, melyeket nem fogunk tudni mozgás nélkül kimondani. A problémák az ajakhangok esetében fognak jelentkezni, melyeket a fogsorunk és alsó ajkunk összeérintésével képzünk. Ezeket a hangokat vagy el kell kerülnünk, vagy meg kell tanulnunk más, hasonló hangzású hangokkal helyettesíteni őket.

B helyett D vagy G hangokat, F helyett TH, M helyett N vagy NY, P helyett KL vagy T, V helyett pedig TH-t ejthetünk. Az, hogy ezek a hangok minél jobban hasonlítsanak arra, amiket helyettesíteni akarunk velük, csupán gyakorlás kérdése.

Attei2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Kerberosz

A vegen meg hazsbeszelo sztar lesz xDDDDDDDD

chowder

én kb 5 éve tok hasbeszélni :D

davidka444

nem tudtam hogy ilyen jol tud hasbeszélni a videón xD