Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

A hasbeszélés olyan beszéd, melynek során a szánk és állkapcsunk alig észrevehető módon mozdul csak meg, azt a hatást keltve, mintha a hangok nem tőlünk eredhetnek. A hasbeszélés elsajátításához semmilyen különleges képesség nem szükséges, csupán kitartás és gyakorlás.

Tartsd lazán az állkapcsodat, és nyisd résnyire ki a szádat, majd próbáld meg így kiejteni a különböző magánhangzókat. Mindez mindenféle nehézség nélkül sikerülni fog. Sok mássalhangzó esetén is hasonló tapasztalatokkal fogunk gazdagodni, lesznek viszont olyan mássalhangzók, melyeket nem fogunk tudni mozgás nélkül kimondani. A problémák az ajakhangok esetében fognak jelentkezni, melyeket a fogsorunk és alsó ajkunk összeérintésével képzünk. Ezeket a hangokat vagy el kell kerülnünk, vagy meg kell tanulnunk más, hasonló hangzású hangokkal helyettesíteni őket.

B helyett D vagy G hangokat, F helyett TH, M helyett N vagy NY, P helyett KL vagy T, V helyett pedig TH-t ejthetünk. Az, hogy ezek a hangok minél jobban hasonlítsanak arra, amiket helyettesíteni akarunk velük, csupán gyakorlás kérdése.