Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

A rímekben való beszéléshez meg kell tanulnunk, hogy spontán, valós időben rímeket rögtönözzünk bármilyen témára. A nagy szókincs ilyenkor természetesen előny, de a gyakorlás sokkal jobban számít.

A rímekben való beszédre való ráhangolódáshoz hasznos, ha sok rímelő verset olvasol. Az olvasás és gyakorlás során rögzülnek benned a gyakran használható rímpárok, és ezek bővülésével idővel egyre könnyebb lesz egy adott témában rímeket gyártani.

Ha még teljesen kezdő vagy a rímgyártásban, az olvasások után először verset írni próbálj meg. Nem kell, hogy a műved valóban megállja versként is a helyét - a lényeg, hogy rímeljen, és minél hosszabb legyen. Minél gyorsabban tudsz verset írni, annál közelebb kerülsz ahhoz, hogy valós időben tudj rímekben beszélni.

Annak érdekében, hogy gond esetén is tudj rímeket produkálni, érdemes megjegyezni néhány sok helyen felhasználható szót vagy kifejezést és azok rímpárjait. Így ha nincs más ötlet, ezeket még mindig bele lehet foglalni mondatunkba, rímelővé változtatva azt.